Hvilken sål skal man vælge på sine ridestøvler

Når man skal vælge nye ridestøvler, er det godt at overveje ens behov. Der er forskel på, hvad man skal forlange af sine støvler, om man rider én gang om ugen eller om man rider flere heste om dagen. Rider man kun sjældent er ens behov måske dækket af junior / young riderstøvler som Cavallo Linus. Rider man mere har støvlerne en længere levetid, hvis man vælger lidt dyrere støvler som Insignis og Signature, der er helholdsvis en stiv støvle og en blød spring / all roundstøvle. 

Sålen på Cavallo-støvler er altid af høj kvalitet: Der er som minimum Vibram anti-chock såler og antibakteriel comfort-indersål som standard, som er meget slidstærke. Derudover kan man på modellerne Insignis og Grand Prix Pro tilvælge en goodyear-sål, som har flere lag end normalt og som har en kerne af flydende kork, som efter kort tids anvendelse former sig efter foden, så man får en perfekt fodseng formet efter foden.

Ryttere som har problemer med fødderne som nedsunken forfod, platfodhed eller skader kan med goodyear-sålen få bedre individuel støtte. Normalt anbefales det, at man ikke går i sine ridestøvler, men rider man mange heste og ikke har mulighed for at skifte, vil man med goodyear-såler opnå bedre komfort.

Goodyear-sålerne er randsyet og hvis man vælger topmodellen Piaffe Pro er lædersålen både randsyet og sømslået.

hold